Cele mai accesibile destinatii de vacanta din Europa
» Oferte

24.11.2017

Cele mai accesibile destinatii de vacanta din Europa

Destinații de vacanță populare? Da, noi credem că vacanțele ar trebui să fie accesibile pentru toți - indiferent de vârsta sau de abilitățile pe care le dobândești. Iar accesul simplu și rapid la toate informațiile de călătorie sunt vitale pentru a-ți face vacanța posibilă. Cu îmbătrânirea rapidă a populației lumii, întreprinderile și organismele de turism își dau seama lent că și persoanele cu dizabilități sunt o parte a turiștilor care nimeni nu s-a prea gândit în ultima vreme. O facem noi acum. Iată sumarul cu unele dintre cele mai accesibile destinații din lume pentru anul acesta, dar și pentru anul viitor.

1. Destinații de vacanță - Austria

Cu peisajul natural deosebit și satele pitorești de munte, valea Kaunertal este una dintre cele mai frumoase și mai autentice peisaje din Tirol. Ajuns aici, trebuie să vezi cea mai populară și uimitoare zonă - Kaunergrat Nature Park. Un parc natural caracterizat prin peisaje alpine înalte și o bogată varietate de plante și faună sălbatică.

Cum ajungi: Găsești numeroase oferte pentru multe destinații de vacanță în Austria, printre care și Valea Kaunertal. Oriunde ai alege să te cazezi, nu va fi deloc o problemă sa ajungi la Parcul natural Kaunertal și în regiunea Glacier. Aici există o infrastructură prietenoasă, cu telescaune, în special datorită stațiunii de schi Kaunertal Glacier. Dacă alegi să o iei pe Drumul Ghețarilor vei fi ridicat la o altitudine de 2750 de metri, într-o zonă cu spații de parcare spațioase și acces direct la teleschiuri și la restaurantul Ghețar.

2. Destinații de vacanță - Croația

Croația este superbă toată. Este o țară de vizitat cât de des poți. Însă, du-te și în Districtul Svetvinčenat. Se află în inima Istriei, la o distanță egală de orașele Pula, Pazin, Poreč, Rovinj și Labin. Zona este ideală pentru oricine caută o vacanță croată, liniștită

Cum ajungi: Îți poți alege o ofertă convenabilă de vacanță în Croația, indiferent de destinație, și, de acolo, să pornești în explorare. Majoritatea locurilor din „Stancija 1904” sunt accesibile tuturor. Proprietatea oferă, de asemenea, o cazare de înaltă calitate, complet adaptată pentru persoanele cu handicap, cu acces ușor la grădină și terase. Ba mai mult, meniurile sunt tipărite în Braille. O destinație de vacanță pe care să o alegi pentru plăcerea atmosferei croate, pentru liniștea oferită și priveliștile relaxante, în orice anotimp.

3. Destinații de vacanță - Cipru

Sigur ai visat să ajungi în Cipru. Să te relaxezi pe plaja Nissi, să vizitezi Castelul Sf. Ilarion, Satul Omodos, Casa lui Dionis, Nicosia și multe alte atracții populare în lumea largă... Însă, pe lângă toate acestea, mergi și în Polis Chrysochous -  una dintre cele mai frumoase și mai romantice zone din Cipru. O zonă despre care mulți ar putea susține că îmbogățește Mediterană. Și când spunem îmbogățește, ne referim la natura, la modul în care combină câmpii, munți și mare cu un climat excelent.

Cum ajungi: găsești numeroase oferte pentru Cipru pe site-ul nostru. Polis Chrysochous este cel mai bine păstrat secret al țării. Este un mic oraș la capătul nord-vestic al insulei Cipru, în centrul golfului Chrysochous și la marginea rezervației naturale al peninsulei Akamas.  Există o mulțime de facilități de petrecere a timpului liber și este foarte bine amenajată pentru cei în vârstă și pentru cei cu dizabilități. De asemenea, Municipalitatea a instalat o infrastructură specială pentru reîncărcarea scaunelor cu rotile electrice.

4. Destinații de vacanță - Grecia

Era imposibil ca Grecia să nu apară în topul celor mai accesibile destinații de vacanță din Europa. Țara se clasează și în topul celor mai frumoase, variate și populare destinații de vacanță. Te mai întrebi de ce? Însă, oricât de populară este ea, tot nu putem spune că-i cunoaștem toate locurile. Marathon, spre exemplu, este un loc mai puțin cunoscut, de care totuși se bucură multă lume. Marathon este un oraș din regiunea Attica a Greciei renumit pe plan internațional pentru poziția și istoria sa. O vacanță aici este o șansă de a cunosște natura, cultura, istoria antică și ospitalitatea modernă grecească, toate în doze egale.

Cum ajungi: găsești pe Direct Booking o mulțime de oferte, toate accesibile. Cât despre orașul în sine, el este primitor (ca întreaga Grecie de altfel), indiferent de vârstă. Aici poți vizita Parcul Național Schinias. Un parc amenajat cu ghidare audio multilingvă, numeroase căi etichetate și un observator cu o vedere panoramică a zonelor, toate fiind potrivite și pentru persoanele cu dizabilități, având trecerea scaunelor cu rotile. Cele mai multe situri arheologice și culturale sunt și ele un „must see”, iar plaja Nea Makri este locul ideal de relaxare, indiferent de momentul din zi. Toate sunt amenajate cât să ofere accesibilitate oricărei persoane, indiferent de vârstă. Există piste speciale pentru scaune cuc rotile, chiar și un scaun electric special, alimentat cu energie solară, care poate ajuta vizitatorii cu handicap să ajungă la mare.

5. Destinații de vacanță - Italia

Romantism. Este primul cuvânt care îți trece prin minte când spui Italia, urmat de pizza 😊. Ei bine, la câțiva kilometri de cele mai faimoase destinații toscane, cum ar fi Florența sau Pisa, provincia Pistoia este o adevărată descoperire. Ai fost vreodată aici? Dacă nu, fă-o cât mai repede. S-ar putea să te îndrăgostești și mai tare de Italia și de ale sale frumuseți naturale și culturale.

Cum ajungi: greu să spui că n-ai de unde alege o ofertă pentru o vacanță în Italia. Îți prezentăm noi zeci, poate sute... sau mii. Indiferent ce destinații de vacanță italiene alegi, fă un drum în provincia Pistoia provincia Pistoia din regiunea Toscana. Vezi părțile sale medievale, întinderile infinite de vie și gustă din vinurile îmbietoare. Vacanțele aici sunt un deliciu în fiecare sezon. Da, chiar și iarna, la focul din cămară, la plimbările printre arhitecturile medievale, la mesele italiene pline de veselie și la romantismul saniei. Fie că alegi transportul individual, cu mașina sau cu avionul, Italia, cu a sa provincie Pistoia, este o alegere de top. Fii atent când e mai ieftin.

6. Destinații de vacanță - România

Nu râde. Știu că României i s-a dus renumele ca destinație scumpă de vacanță, însă, în unele zone, nu-i deloc așa. Jurilovca, spre exemplu, este un loc de care puțini știu, dar de o frumusețe răpitoare. Ea se află în mijlocul unui peisaj de basm învecinat cu Marea Neagră și Delta Dunării, o zonă unică a zonelor umede și un sit de patrimoniu mondial UNESCO. Cunoscută clar pentru peisajul său uimitor și pentru biodiversitate.

Cum ajungi: pe Direct Booking găsești o largă varietate de cazări. Iar până la Deltă ai o mulțime de posibilități de transport. De la mașină personală și până la transportatori dedicați, toate pot fi puse bine la punct înainte. În plus, centrul local de turism este la îndemână pentru a ajuta toți vizitatorii să găsească răspunsuri la întrebările pe care le pot avea în timpul șederii lor în regiune. Așa că, ia în calcă o vacanță în Jurilovca, în orice perioadă. Frumusețea ei nu are margini.

7. Destinații de vacanță - Turcia

Un must do... oricând. La fel ca Grecia, Turcia este una dintre marile țări turistice, cu o mulțime de destinații de vacanță pe care să le vezi. Să le iei pe rând, la pas. Să te plimbi calm printre ele și să le descoperi fiecare detaliu. De Turcia, la fel ca și de Grecia, te îndrăgostești. Aproape neexistentă ca destinație turistică acum cinci ani, cartierul Tarakli din provincia turcească Sakarya devine rapid faimos. Iar motivul este un program de renovare atentă a casei otomane distincte ale orașului.

Cum ajungi: cu autocarul, cu mașina personală sau cu avionul, în unele destinații de vacanță. Găsești oferte pentru toate tipurile de transport și pentru toate buzunarele pe site-ul nostru. Începând cu 2010, autoritățile locale, împreună cu grupurile non-profit și comunitatea de afaceri au lucrat pentru a face din Taraklı o destinație accesibilă pentru toți turiștii. Toate locațiile importante sunt fără bariere, iar infrastructura poate fi utilizată de toți rezidenții și vizitatorii. De asemenea, multe hoteluri oferă servicii pentru oaspeții cu probleme de mobilitate.

8. Destinații de vacanță - Spania

Spania una dintre marile destinații de vacanță populare pentru români. O destinație accesibilă care, deși este cunoscută mai mult pentru litoral, poate fi vizitată în orice sezon. Are o mulțime de atracții de oferite și prețurile unei vacanțe sunt mai mult decât accesibile. Ajuns în Spania, mergi în Parcul Natural din Munții Guy și Canyons. Acoperind peste 80.000 de hectare, Parcul Natural din Munții Guy și Canyons este unul dintre cele mai iconice situri naturale din regiunea Aragon din Spania. Este locul în care te poți bucura de o gamă largă de activități în aer liber, printre care se numără canotaj, canion, alpinism, observarea păsărilor și ciclism montan.

Cum ajungi: Din 2006, autoritățile parcului, comunitatea de afaceri și organizațiile neguvernamentale au îmbunătățit în mod constant accesibilitatea sitului, pentru toți vizitatorii. Există zone pentru cei mai entuziaști, dornici de vizite rapide și zone pentru plimbări agale. Parcul Natural are trei centre de vizitatori, cel mai important dintre acestea fiind situat în Bierge și este pe deplin accesibil pentru persoanele cu dizabilități. Dacă vrei să mergi în Spania, vezi cele mai bune oferte de vacanță aici.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii