Cele mai tari festivaluri in 2018! Unde mergem?
» Oferte

15.01.2018

Cele mai tari festivaluri in 2018! Unde mergem?

De la festivalurile de iarnă din Canada și Japonia până la carnavalurile din Cuba și Veneția, alături de un Halloween în România, am ales cele mai importante evenimente ale anului 2018. Suntem la mijloc de ianuarie, așa că aveți timp berechet de organizarea vacanței în funcție de evenimentele viitoare. Pregătește-ți totuși bagajul. Ofertele în destinațiile prezentate se împuținează rapid, de la o oră la alta.Check it out!

Cum îți alegi vacanța? Cu toții o facem în funcție de afinități. Unii pentru izul romantic, alții pentru gastronomie, există o majoritate care se dă în vânt după distracție la maximum, dar și o parte care iubește muzeele și locurile cu o istorie bogată. Însă, chiar dacă munții și monumentele sunt importante, ele nu ne oferă întotdeauna clipele acelea memorabile la care râvnim cu toții. Așadar, pentru o senzație reală de vacanță, în care să ai parte de numeroase experiențe – de la cultura localnicilor și până la peisajele destinației – planifică-ți vacanța în aceeași perioadă cu carnavalul. Care? De aici e doar alegerea ta.

1. Festivalul de iarnă din Canada - Aventurile lui Geckos

Perioada: 22 ianuarie - 4 februarie 2018

Iarna, Canada e un basm. Pe lângă peisajele frumoase, albe, aici găseși numeroase festivaluri la care să asiști și să descoperi cultura locului. Vizitând țara la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie, poți admira nu unul, ci cinci festivaluri diferite de iarnă. Fiecare cu câte-o temă de zăpadă și gheață! Traseul terestru din Vancouver la Calgary este o călătorie unică în viață pentru fanii de hochei, iubitorii siropului de arțar și pentru căutătorii peisajelor naturale aparte.

Pe drum, te poți opri la Festivalul Whistler Pride & Ski, ianuarie în Jasper, la Festivalul Ice Magic din Lake Louise, la SnowDays în Banff și la Carnavalul de iarnă din Canmore. Printre marile puncte de atracție se numără Parcul Național Banff acoperit cu zăpadă, plimbarea pe Icewalk din Maligne Canyon, Jasper, și o plimbare cu sania pe Lacul Louise.

2. Carnavalul de la Veneția

Perioada: 27 ianuarie - 13 februarie, 2018

Călător fiind, imposibil să nu fi auzit de Carnavalul de la Veneția. Un carnaval uimitor, cu costume unice, ale căror frumusețe și complexitate fac anual înconjurul lumii. Un carnaval ce-ți oferă un sentiment aparte datorită măștilor, a deghizării, ce  te transpune parcă într-un basm cu prinți și prințese. Este locul în care, pentru o vreme, poți fi oricine vrei tu să fii. Celebrul Carnevale a avut loc în fiecare an, începând cu secolul al XIII-lea. Legea venețiană le-a interzis bogaților să-și poarte bijuteriile în public, cu excepția sărbătorilor legale și în timpul Carnevale. Astfel, carnavalul a devenit prima ocazie ca lumea să îmbrace și să-și etaleze cele mai frumoase straie și bijuterii. O sărbătoare rară de frumusețe și modă, unde nimeni nu putea fi judecat sau recunoscut.

Venețienii iau în serios Carnevale. Se îmbracă în costume spectaculoase și poartă măști împodobite cu măreție. În fiecare an, poți participa la petrecere timp de două săptămâni, luând parte la festivități autentic venețiene, frumoase și interesante.

3. Festivalul Zăpezii Sapporo, din Japonia

Perioada: 5 - 12 februarie 2018

Chiar dacă nu te gândești la Japonia ca la o destinație de iarnă cu cu gheață și zăpadă, țara are de fapt unele dintre cele mai grele ninsori din lume. În timpul iernii, peisajele sunt deosebit de frumoase. Localnicii sărbătoresc sezonul realizând sculpturi imense de zăpadă și construind felinare de hârtie pentru a lumina nopțile lungi și întunecate. Cele mai impresionante festivaluri de zăpadă din Japonia este Festivalul de zăpadă Sapporo, care a început în anii 1950. Echipe de sculptori de zăpadă și de gheață din întreaga lume concurează în „Concursul internațional de sculptură de zăpadă”, iar capodoperele 3D extraordinare sunt prezentate peste tot în lume.

4. Festivalul Lotus Lantern, Coreea de Sud

Perioada: 11 - 13 mai 2018

Festivalul „Lotus Lantern - Yeon Deung Hoe”, în vârstă de 1.000 de ani, sărbătorește nașterea Buddha. Mii de coreeni, alături de oaspeți din întreaga lume, se strâng laolaltă cu scopul unic de a-și împlini reciproc fericirea și bunăstarea. Bunătatea și dragostea sunt mesajul central al festivalului. Anul trecut, acesta a avut la titlu: „Putem face o lume fără discriminare”. Asta este destul de ambițioasă, dar cu siguranță o admirabilă. După cum vă închipuiți, evenimentul e marcat de mii de lanterne, care decorează fiecare colț al orașului Seul. Ele luminează, de asemenea, procesiunile și mitingurile care umple străzile orașului în fiecare seară.

5. Festivalul Nadam, din Mongolia

Perioada: 11 - 13 iulie 2018

Naadam este răspunsul Mongoliei la Jocurile Olimpice. Genghis Khan credea că există trei abilități necesare pentru a fi războinic mongol. Iar acestea erau tir cu arcul, lupte și călărie. „Cele trei sporturi manale”, așa cum sunt cunoscute la nivel local, sunt piatra de temelie a lui Naadam. Ele sunt sărbătorile în fiecare vară în Ulaan Baatar. Turneul cu acrobați – un concurs serios pentru sportivi, considerat cel mai important eveniment sportiv și cultural din calendarul mongol.

6. Latitude, din Marea Britanie

Perioada: 12-15 iulie 2018

„Latitude” este, fără îndoială, cel mai bun festival de muzică din Marea Britanie. Un festival la care organizatorii se chinuie să creeze o atmosferă completă de relaxare – nu una clasică de distracție agitată. Cum: prin diferite activități - de la spectacole de comedie, la concerte și grădini fermecate. Pentru acest festival, școlile locale sunt încurajate în mod activ să se implice într-un program de teatru, dans, muzică, literatură și arte vizuale.

„Latitude” are loc în cartierul istoric al parcului Henham din Suffolk. Într-un cadru pitoresc cu lacuri, hambare medievale și numeroase trasee naturale prin păduri și câmpuri. Prin urmare, este locul unde să te îndepărtezi lejer de mulțimi și să inspiri aerul curat.

7. Carnavalul Santiago de Cuba

  • Santiago de Cuba - Aventurile lui Geckos
  • Perioada: 18 - 27 iulie 2018

Rio de Janeiro... e de ajuns să rostești numele și deja simți atmosfera de petrecere. Rio și-a construit o reputație zdravănă de petrecăreț cu cel mai mare și mai bun carnaval America. Cu toate astea, adevărata stea a spectacolului este de fapt în Havana, Cuba. Carnavalul de la Santiago de Cuba serbează rădăcinile coloniale și afro-cubane ale insulei, care s-au adunat într-o sărbătoare epică, hip-balansantă. Străzile capitalei sunt pline cu muzicanți, suflet și ritm de dimineață până seara. Îți garantăm că nu vei putea rezista tentației de a dansa aici, mai ales când își face apariția parada de congoleze a carnavalului

8. GEM Fest, Republica Georgia

Perioada: 9-12 august 2018

Dacă te întrebai unde găsești hub-ul mondial al muzicii electronice, probabil că Republica Georgia nu este prima țară care-ți vine în minte. Însă, în fiecare vară, plajele din Anaklia, mărginite de Marea Neagră atrag mii de turiști.  Festivalul de muzică electronică GEM Fest – are loc în fiecare an, începând cu 2015. Pe toate plajele răsună muzica unor DJ de nume și alți artiști, iar festivalul atrage o mulțime de tineri creativi. Ritmul muzicii se pliază parcă pe momentele din zi, iar apusurile dramatice ale apusului soarelui aduc o atmosferă cu totul specială. La asta, adaugă delicatese din bucătăria georgiană și bătăi cu perna! Ai vrea să mergi?

9. Festivalul de lectură, din Marea Britanie

Perioada: 24 - 26 august 2018

Festivalul de lectură, din Marea Britanie, a apărut pe scena muzicală în 1989, iar în primii cinci și-a făcut renume mondial alături de Nirvana, Iggy Pop și Rage Against the Machine. Spre deosebire de Festivalul de muzică și arte din Valea Coachella, muzica este moda care domină, iar cei care se duc la festival sunt o mulțime fără griji. Festivalul de lectură (și festivalul surorii sale din Leeds) este adesea prima experiență a unui festival de muzică pe care studenții o au și creează dependență. Spunem asta că mulți creatori și revelatori se întorc aici an de an. Toți muzicienii au o prestație impresionantă, creând o atmosferă nebună, cu totul aparte de-a lungul liniilor muzicale. Festivalul se mândrește și cu propriile târguri de distracție, cu corturi de cinema și cu unele excursii distractive, care te țin în priză întregul weekend.

10. Halloween în România

Data: 31 octombrie 2018

Da, și țara noastră intră în topul celor mai mari festivaluri din lume. Culmea, cu Halloween. În Transilvania, bineînțeles. Festivalul religios al Evei de Halloween pare să aibă rădăcini păgâne vechi, dar în biserică marchează începutul a trei zile de amintire a sfinților (sfinților) și a membrilor familiei care au murit. Costumele și felinarele din dovleci sunt tradiții seculare, dar cu siguranță nu diminuează distracția.

Și în această toamnă distracția festivităților se îndreaptă spre Transilvania - casa lui Vlad Tepes. Sute de turiști străini vin aici cu mic cu mare să experimenteze spaima unui castel bântuit de vampir. Te așteaptă momente se spaimă din prostii, vizite la case bântuite, povești cu vârcolaci și un tur al Castelului Bran. Castel despre care se spune că l-a inspirat pe Bram Stoker să scrie „Dracula”. 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii